Wij zijn een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Bedrijven, letterlijk en figuurlijk geworteld in de polder. Onze veelzijdige leden zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. Samen vormen we een krachtige regionale voedselketen. De bedrijven binnen de Vereniging Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken samenwerkingsverbanden met een groot aantal partners zoals overheden, financiële en kennisinstellingen.
De Vereniging Flevofood wil katalysator en aanspreekpunt zijn om het Flevolandse voedselproduct te stimuleren zodat zowel producent, afzetkanaal, consument en milieu daarvan optimaal profiteren. Dat doen we enerzijds door het actief promoten van ons streekmerk Flevour – de Smaak van Flevoland – en anderzijds door het ontwikkelen van kennis en het leggen van duurzame samenwerkingsverbanden. We werken daarbij vanuit de overtuiging dat groei gerealiseerd kan en moet worden, op basis van een steeds kleinere impact op de omgeving.